Harper's Island

 2009.08.04. 00:32

" One by One..."

Kezdhetném így is ahogy minden rész kezdődött ebben a rövid de annál jobb horror-sorozatban. Azért kell a rövid szót használnunk, mert ez egy hamar elbukott sorozat volt, ami össze-vissza 13 részt ért meg. Tény hogy ez a bűvős szám szerintem meghozta a sikert, főleg azok körében akik az első 3 rész után még adtak esélyt a folytatásnak. Persze a Tv csatorna ami indította nem így gondolta, és egy könnyed mozdulattal elkaszálta. Sebaj, mert elvileg ez a kis szösszenet Magyaroszágra is eljut, és ha minden igaz még ebben az évben.

Amiért szerettük? Egyszerű a válasz. Misztikus horror ismert és kevésbbé ismert szereplőkkel. Tény hogy aki vad sorozatfüggő annak nem lehet ismeretlent mutatni :)Másfelől az április premier és pár kisebb szünet miatt bőven belenyúlt az általunk nehezen viselt uborkaszezonba. Magyarán volt mit lesni:)

A sztori nagyon egyszerű. Van egy régi baráti társaság aminek két renegád tagja (20-25 körüliek nem kell megijedni) úgy döntenek összekötik az életüket. Ennek örömére, hajóúttal egybekötve egy szigetre mennek hogy 1 héttel később összehozzák az esküvőt. Henry és Trish az ominózus pár és akit még érdemes kiemelni az Abby, Henry legjobb barátja (meg minden más) illetve Jimmy aki Abby ?nagy szerelem, aki a szigeten él és dolgozik. Abby is ott élt mindaddig amig egy őrült sorozatgyilkos meg nem ölte az anyját és fel nem akasztotta egy  fára. Akkor Abby otthagyva a szigetet megfogadta soha nem megy vissza. Most még is megtette. Tehát a kis-nagy csapat útra kell és irány a sziget. Nem is gondolják hogy megérkezésükkel, úgymond a dominó effektust előidézve elindul a horror. Napról napra meghal valaki. Ami számomra kicsit sántitott hogy a nagy baráti banda hiányzó tagjait csak a 6 vagy 7. rész környékén kezdik hiányolni :) még sem olyan nagy a haverság:)
Visszakanyarodva a sztorihoz. Nagyban készülődve a nagy napra, egyre több kis titok kerül napvilágra és újra előkerül a régi ügy. Amiben Abby anyja is meghalt és mint kiderül van egy másik gyereke is akiről nem tud, senki semmit. Abby apja a helyi Seriff akit nem más alakít mint Jim Beaver (Bobby SN). Szóval ő az eltelt időben is nagyban nyomoz, és sokan azt gondolják hogy feleslegesen, hiszen Wakefiled (a gyilkos) elvileg már rég halott. ELvileg mert mint kiderül nem. Úgyhogy szépen lassan fogy a násznép, ki felrobban ki megfullad kit leszúrnak, akárhogy is de fáj nekik. A végéhez közeledve élesedik a sztori és a nagy kérdés ki Wakefield gyereke és egyben segítője a gyilkosságokban. Nem kell aggódni ez is kiderül és meglepetésre vagy nem de pont az aki az esküvőjét tervezte. Ami ugyancsak  a Nagy Terv része volt miszerint Öljük Meg Abby-t. Persze ő és Jimmy mindenképp túléli a sorozatot, azaz csak ők ketten élik túl.

Hát folytatásra nem sok esély van, bár én láttam már sok érdekességet. Nos aki nem hallott erről a sorozatról merem bátran ajánlani hogy nézze meg. Olyan emberek szerepelnek benne akik több más sorozatban is mellékszerepeltek. Érdekes, humoros misztikus és mindenképp izgalmas. Leszámitva pár bakit és uncsi részt. De ez melyik sorira nem igaz?:)

Szóval hajóra fel és irány Harper's Island :)) de ti gyertek is vissza ;)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamisorozat.blog.hu/api/trackback/id/tr891285877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása