Prison Break - A Szökés

 2009.08.03. 12:49

Azt hiszem nagyon nem kell bemutatni ezt a srozatot. Ki az aki nem ismerné másnem hallásból Michael Scofield és Lincoln Burrows sztoriját. A sorozat 2005 őszén startolt ahogy a Supernatural is. Hogy miért vonom össze a kettőt? Mert ez is két testvérről szól ahogy az SN is. Tehát akkoribban ez volt a húzóerő és a nagy dobás. Persze a trendek változnak, így idén már a vámpirok kapnak egyre több teret bármilyen sorozatban.

Na de vissza a kezdetekhez. Azt kell mondjam a sorozat hamar elérte hazánkat és jómagam is így szereztem tudomást erről a műről. Hetente leültem és lestem az első évadot és egyre jobban lekötött. Amikor is vége lett az évadnak és rájöttem, te jó ég hónapokat vagy többet kell várni a folytatásra, neki estem a gépnek és mindent beszereztem a sorozatról. Ez jelentette a teljes második évadot amit pár nap alatt le is tudtam, és onnantól  kezdve már haladtam az árral azaz amerikai időrenddel. Az írósztrájk ezt a sorit is elérte és a 3. évad itt is csak 16 részig húzta viszont az is nagyon odatette magát.  Sőt a sorozat már véget is ért ebben az évadban, és Magyarországon és épp most fut a sorozatzáró 4. évad. Néha nehéz megérteni mi alapján döntenek a magyarok vagy a csatornák hogy mi az a mit végigvisznek és szeretnek, néznek. és mi az amit 1 évad vagy pár rész után elkaszálnak idehaza. Örök rejtély...

Na de a Szökés ugymond mindehol belopta magát a szívekbe. A sorozat főszereplője Wenworth Miller karrierje is ezzel lendült fel. Michael karaktere az ész míg a bátyja inkább az erőt szimbolizálja a sorozatban, talán ezért is alkotnak jó párost még ha el is szakadnak egy időre. Az első évad a kijutásról szól, azaz hogy Michael vállalva a bötrönt ki jutattja a testvérét, akik ártatlanul csuktak le. Elég sok kalandjuk van odabenn amialatt tervezik a kijutást amiről egyre több ember szerez tudomást, nem nagy örümökre. Akárhogy is az évadvégén kijutnak és  menekülésbe kezdenek. Ezért a második évad lényegében erről szól hogy ne kapják el őket. Persze vannak járulékos veszteségek, akik kihullanak a sorból de a "mag" túlélo az évadot. Kicsit ironikus a fordulat de lényegében mindenki börtönbe kerül úja a 3. évadra kivéve Lincolnt és Sucret. Persze ők sem élvezik a kint létet hiszen a Cég zsarolni kezdi a testvéreket hogy juttassák ki az emberüket a Sonából különben Lincolnt fiát és Sarat (Michael barátnőjét) megölik. Nos ennek a nyomásnak köszönhetően a 16 rész újra és megint a kijutásról szól és arról hogy ki éli túl a rabok által uralt börtön életet. De mint tudjuk sikerrel járnak és Michael kihozza Wistlert a börtönből, de ennek ellenére a Cég megöli Sarat. azaz mindenki igy tudja, ezért az évad végén bosszút esküdve Michael nekiindul hogy megbosszúlja szerelme halálát. Oh yeah:)
A 4. évad hogy is mondjam, háát inkább már a bejutásról szól azaz bejutni a Céghez és elopni a Scyllát. (ezt mi magyarok Szküllának hivunk. Fájdalmas:) Na de nagy tervek és csoportban melózás, kártyamegszerzés egyszerűen és bonyolultan nagyjából erről szól az évad első fele. Aztán meg van minden és boldogok is lehetnénk de Michael betegsége közbeszól és meg kell műteni. ez is megtörténik aztán kiderül hogy azokban akik eddig biztak, simán átverik őket és a Scyllával együtt lelépnek. Persze ez nagyon idegesítő számukra ezért nem adják fel és megindul a harc a kis fekete dobozért amibe mint kiderül a testvérek halottnak hitt anyjuk is beszáll. Persze nem jó indulatból és anyai szeretetből hanem épp ellenkezőleg- Az évad nagy meglepije hogy Sara még sem halt meg, és igy újra együtt lehet Michaellel. Persze neki is nehezen felejthető a 3. évadban elszenvedett fogság és kínzás, de egész jól tűri a dolgokat. Nos miután nagy nehezen mindekit legyűrnek, próbálják a Scyllat eljutattni olyan emberhez aki végre tényleg tud vele mit kezdeni, jó értelemben. Ennek kapcsán még a 2. évadből visszatérő karakter tér vissza akit ráadásul halottnak hittünk és ő lesz az aki végre megadja a régóta ígért szabadságot a csapatnak. Persze nem lehetünk boldogok hiszen ugorva 4 évet a történetben azt kell lássuk hogy Michael meghal, de születik egy fia Saratól. Na de az írók nem hagytakkérdőjeleket hiszen elkészítettek egy 1.5 órás záróakkordot a sorozatnak amiben a kimaradt vagyis átugrott 4 évet mutatják be. Ez lett a Final Break ahol is Sara kerül börtönbe mert megölte Michael anyját. Persze ekkor már gyereket vár szóval rendesen megviseli az ottlét, viszont Gretchen társaságát is élvezheti aki anno megkínozta. Szóval ez tényleg a Final Break és sokan már csak erőltetésnek érzik de szerintem jó lezárása lett a sorozatnak.

Sokan úgy gondolták hogy simán mehetett volna tovább a sori az 5. évadra de ahogy szokás mondani, a csúcson kell abbahagyni. Persze nehéz azt mondani hogy nem hiányzik, és nem nézné szivesen az ember hogy hogyan folytatódna a szökevények kalandja, de ha csak a minpség rovására menne, jobb a szépre emlékezni mint elrontani a folytatással. Nos ha vki még nem kapcsolott be a Szökésbe szerintem tegye meg és nézze végig. Vagyis csak nézzen bele hogy miről is van szó.Én végigszöktem a 4 évadot és élveztem szóval szerintem nem volt rossz dobás ez a téma.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenamisorozat.blog.hu/api/trackback/id/tr331285878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása